AINEKSET:
- 1 dl tattari- tai hirssisuurimoita
- 2 dl tai enemmän Mantelimaitoa, jotta massasta tulee puuromainen
- 1 rkl Seesamin siemeniä
- 1 rkl Auringonkukan siemeniä
- 0,5 dl Cashew pähkinöitä
- 4-5 kpl / 60g Tuoreita taateleita (poista siemen)
- 0,5 dl Raakakaakaojauhetta
- 0,5 rkl Mustikkajauhoa (valinnainen)
- 0,5 tl Psylliumkuitua
- ripaus jodioitua Himalajan suolaa
- 1 rkl neitsytkookosöljyä
- kaakaonibsejä (valinnainen)
OHJE:
Puuro on hyvä valmistaa jo edellisenä iltana tekeytymään jääkaappiin. Mikäli tämä ei onnistu, odota vähintään tunti, että aineosat ovat jonkin verran pehmentyneet ennen kuin sekoitat aineet tehosekoittimella.
- Yhdistä kaikki ainekset, paitsi neitsytkookosöljy ja kaakaonibsit, blenderiin tai kannelliseen astiaan. Kaada päälle 2 dl mantelimaitoa. Sulje blenderin tai astian kansi ja jätä seos tekeytymään jääkaappiin.
- Kun neste on imeytynyt, sekoita massa blenderissä tai tehosekoittimessa ja lisää tarvittaessa mantelimaitoa. Lisää lopuksi sulatettu neitsytkookosöljy pienenä norona tai vähitellen massaan, jotta se ei kokkaroidu.
- Sekoita kunnen massa on pehmeä ja puuromainen.
- Sirottele puuron päälle raakakaakaonibsejä, marjoja ja halutessa mantelimaitoa.