Hei olen Titta! Olen ravintovalmentaja ja estenomi AMK. Toivottavasti löydät näiltä verkkosivuilta kiinnostavaa informaatiota ja motivaatiota ruokavaliomuutokseen.
2 dl Auringonkukan siemeniä tai kurpitsan siemeniä
1 dl Seesaminsiemeniä (mustia jos löytyy)
2 dl (noin 10-15 kpl) Tuoreita taateleita (jos käytät kuivattua, liuota 30min ennen käyttöä)
1 tl Steviauutetta, vaniljalla maustettu
1 rkl Raakalakritsijauhetta
1 tl Himalajansuolaa (jodioitu)
Täyte:
300 g Tuoreita puolukoita tai noin 400g pakastettuja (valuta pakasteesta neste pois)
3-4 Avokadoa
1 dl Sitruunan mehua (tuore)
1 rkl Sitruunan kuorta, raastettu keltainen osa
1 rkl Arrowjuurijauhoa (sakeuttamiseen, ei pakollinen)
1 dl Kookosnektaria tai hunajaa
0,5 tl Steviaa, vaniljalla maustettu
1 rkl Raakalakritsijauhoa
2 dl Neitsytkookosöljyä
OHJE
Paahda siemenet kevyesti pannulla jotta niiden aromit vahvistuu.
Sekoita pohjan ainekset keskenään tehosekoittimessa. Riippuen tehosekoittimen laadusta/tehosta, taatelit voi olla helpompi sekoittaa erikseen ja sekoittaa sitten lusikalla hienonnettujen siemenien joukkoon.
Siirrä massa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle lusikalla tai sormilla painellen tasaiseksi levyksi. Optimaalinen koko kakkuvuoalle on 18-24 cm halkaisijaltaan.
Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa hienoksi massaksi lukuun ottamatta kookosöljyä. Pidä huoli, että pakasteesta käytettävät puolukat ovat tarpeeksi sulaneet, mutta eivät kuumia. Poista niistä ylimääräinen neste ennen käyttöä. Tuorepuolukat voi käyttää sellaisenaan.
Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy ja sekoita massa nopeasti. Huomaa, että seos jähmettyy nopeasti jos marjat ovat vielä kylmiä.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita isolla lusikalla. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Jos käytit tuoreita marjoja, voit pakastaa koko kakun tai leikata valmiita annospaloja pakasterasioihin (pakastemarjoja ei suositella uudelleen pakastettavaksi). Ota kakku pois pakastimesta muutamaa tuntia ennen tarjoilua jotta se pehmenee.
Voit koristella kakun esimerkiksi kanervan kukilla (joita voi myös syödä). Puolukka-lakritsikakun seuraksi sopii myös mainiosti tuore minttu!