AINEKSET
Pohja:
- 3 dl Manteleita
- 1 dl Auringonkukansiemeniä
- 2 dl=150g Taateleita, liotettu vedessä vähintään 30 minuuttia ilman siemeniä
- 0,5 tl Steviauutetta joka on maustettu vaniljalla
- Ripaus Ceyloninkanelia ja Himalajansuolaa (jodioitu)
Täyte:
- 500g Mustikkaa, pakaste tai tuore
- 2dl Mantelimaitoa
- 5dl Cashewpähkinöitä, liotettu vedessä 30 min -1 tunti
- 2 kpl Banaania
- 1 dl Rusinoita, liotettu vedessä 30min – 1 tunti
- 1dl Mantelijauhoa
- 1 rkl Arrowjuurijauhoa (sakeutusaineeksi, ei välttämätön)
- 0,5 tl Steviauutetta, vaniljalla maustettu
- 2 Sitruunan mehu
- 1 rkl Sitruunan kuorta raastettuna
- Ripaus Himalajan suolaa (jodioitu)
- 2 rkl Kookosnektaria tai hunajaa
- 2dl Neitsytkookosöljyä
OHJE
- Sekoita tehosekoittimessa pohjan ainekset kunnes seos on hienojakoista.
- Painele seos kakkumuotin pohjalle leivinpaperin päälle, jotta kakku on myöhemmin helppo irrottaa muotista.
- Laita tehosekoittimeen cashewpähkinät sekä mantelimaito ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää muut ainekset lukuun ottamatta kookosöljyä.
- Kun seos on tarpeeksi hienoa, lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita vielä nopeasti ennen kuin öljy alkaa jähmettyä.
- Kaada täyte pohjamassan päälle kakkumuottiin ja tasoita pinta isolla lusikalla.
- Siirrä kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
- Halutessa voit puristaa tuoretta sitruunamehua kakun päälle ennen tarjoilua ja koristella mustikoilla ja sitruunamelissalla.
Huom! Jos haluat säästää kakkua myöhemmäksi, leikkaa se annospaloiksi jähmettymisen jälkeen ja siirrä rasioissa pakastimeen.