Hei olen Titta! Olen ravintovalmentaja ja estenomi AMK. Toivottavasti löydät näiltä verkkosivuilta kiinnostavaa informaatiota ja motivaatiota ruokavaliomuutokseen.

nimmari

Postauksia
Osta

Reseptit

  -    -    -  Mustikka Raakakakku

AINEKSET

Pohja:
  • 3 dl Manteleita
  • 1 dl Auringonkukansiemeniä
  • 2 dl=150g Taateleita, liotettu vedessä vähintään 30 minuuttia ilman siemeniä
  • 0,5 tl Steviauutetta joka on maustettu vaniljalla
  • Ripaus Ceyloninkanelia ja Himalajansuolaa (jodioitu)

Täyte:

  • 500g Mustikkaa, pakaste tai tuore
  • 2dl Mantelimaitoa
  • 5dl Cashewpähkinöitä, liotettu vedessä 30 min -1 tunti
  • 2 kpl Banaania
  • 1 dl Rusinoita, liotettu vedessä 30min – 1 tunti
  • 1dl Mantelijauhoa
  • 1 rkl Arrowjuurijauhoa (sakeutusaineeksi, ei välttämätön)
  • 0,5 tl Steviauutetta, vaniljalla maustettu
  • 2 Sitruunan mehu
  • 1 rkl Sitruunan kuorta raastettuna
  • Ripaus Himalajan suolaa (jodioitu)
  • 2 rkl Kookosnektaria tai hunajaa
  • 2dl Neitsytkookosöljyä

OHJE

  1. Sekoita tehosekoittimessa pohjan ainekset kunnes seos on hienojakoista.
  2. Painele seos kakkumuotin pohjalle leivinpaperin päälle, jotta kakku on myöhemmin helppo irrottaa muotista.
  3. Laita tehosekoittimeen cashewpähkinät sekä mantelimaito ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää muut ainekset lukuun ottamatta kookosöljyä.
  4. Kun seos on tarpeeksi hienoa, lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita vielä nopeasti ennen kuin öljy alkaa jähmettyä.
  5. Kaada täyte pohjamassan päälle kakkumuottiin ja tasoita pinta isolla lusikalla.
  6. Siirrä kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
  7. Halutessa voit puristaa tuoretta sitruunamehua kakun päälle ennen tarjoilua ja koristella mustikoilla ja sitruunamelissalla.

Huom! Jos haluat säästää kakkua myöhemmäksi, leikkaa se annospaloiksi jähmettymisen jälkeen ja siirrä rasioissa pakastimeen.

 

Info
Kategoriat:
Päiväys: