Hei olen Titta! Olen ravintovalmentaja ja estenomi AMK. Toivottavasti löydät näiltä verkkosivuilta kiinnostavaa informaatiota ja motivaatiota ruokavaliomuutokseen.

nimmari

Postauksia
Osta

Reseptit

  -    -    -  Mansikka-Cashew Jäätelö

AINEKSET:

  • 5 dl Cashew pähkinöitä
  • 8 dl Mansikoita (suositus tuoreita)
  • 1-2 dl Cashew- tai Mantelijuomaa
  • 1 dl Sitruunamehua (tuoretta)
  • 2 dl Medjool Taateleita (tuoreita luomu)
  • muutama tippa Vanilja-Steviaa
  • 1.25 dl Extraneitsytkookosöljyä (sulatettu)

OHJE:

  1. Liota sekä cashew pähkinöitä, että taateleita vähintään 30 minuuttia puhtaassa vedessä. Kaada sitten liotusvesi pois.
  2. Ota mansikoista noin 1 dl ja paloittele ne muutamaan osaan. Jätä sivuun myöhempää käyttöä varten.
  3. Sekoita tehosekoittimessa liotetut pähkinät, taatelit, cashewjuoma, vaniljauute, sitruunamehu ja kevyesti sulatetut mansikat (paitsi 1 dl joka on paloiteltu).
  4. Sekoita, kunnes massa on hienoa. Lisää cashewjuomaa tarvittaessa. Koostumuksen pitäisi olla kuitenkin melko paksua (jugurttimaista).
  5. Sulata kookosöljy nopeasti mikrossa (noin 30 s) tai vesihauteessa.
  6. Lisää sulatettu kookosöljy hitaasti ’norona’ tehosekoittimeen, jotta se ei jähmenty paakuiksi.
  7. Lisää lopuksi paloitellut mansikat (1 dl) lusikalla sekoittaen.
  8. Kaada massa sopivan kokoisiin pakasterasioihin, jotta pystyt ottamaan pakasteesta aina tarvittavan annoskoon sulamaan.
  9. Mikäli haluat tarjoilla jäätelön nopeasti, käy sekoittamassa aineksia (pakasteessa) muutaman minuutin välein, kunnes jäätelö on sopivan kiinteää.
  10. Mikäli syöt jäätelön pakasteesta myöhemmin, ota se sulamaan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Info
Kategoriat:
Päiväys:
Avainsanat: