Reseptistä tulee valmista jäätelöä noin 1 litra.
AINEKSET
- 5 dl Cashew pähkinöitä
- 2 Mangoa, kypsää
- 1 dl Kookosjuomaa tai muu pähkinäjuoma
- 0.5 tl Vaniljauutetta tai vaniljalla maustettua Steviaa
- yhden Sitruunan mehu (noin 1 dl)
- 0.5 – 1 dl Kookosnektaria tai luomu-hunajaa
- ripaus Himalajansuolaa (valinnainen)
- 1 dl Neitsytkookosöljyä
OHJE
- Pese ja leikkaa mangot paloiksi. Katso tarvittaessa tämän sivun video mangon leikkaamisesta. Siirrä noin 1 dl paloitellusta mangosta sivuun myöhempää käyttöä varten.
- Laita kaikki ainekset, lukuun ottamatta neitsytkookosöljyä ja 1 dl mangoa, tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
- Sulata neitsytkookosöljy nopeasti mikrossa tai vesihauteessa.
- Lisää neitsytkookosöljy hitaasti norona tehosekoittimeen, jotta se ei paakkuunnu.
- Lisää viimeiseksi 1 dl mangopaloja lusikalla sekoittaen.
- Kaada jäätelömassa joko isoon astiaan tai annoskokoisiin pakasterasioihin.
- Jos haluat tarjoilla jäätelön nopeasti, siirrä se hetkeksi pakastimeen. Sekoita välillä, kunnes massa on tarpeeksi kiinteää.
- Mikäli säästät jäätelön myöhemmäksi, säilytä sitä pakastimessa ja ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.