Hei olen Titta! Olen ravintovalmentaja ja estenomi AMK. Toivottavasti löydät näiltä verkkosivuilta kiinnostavaa informaatiota ja motivaatiota ruokavaliomuutokseen.

nimmari

Postauksia
Osta

Voi hyvin! Suolisto kuntoon ravinnolla -verkkokurssi

  -  Voi hyvin! Suolisto kuntoon ravinnolla -verkkokurssi
kurssi-kategoria

Voi hyvin! Suolisto kuntoon ravinnolla -verkkokurssi

Suoliston mahtava rooli

Suolisto mielletään usein suhteellisen pieneksi osaksi ihmistä, eikä sen kuntoa pysty omin silmin näkemään. Sen oikkuiluja saatetaan pitää normaalina - kaikkeenhan tottuu. Mutta tiesitkö, että suoliston limakalvo on levitettynä lähes tenniskentän kokoinen? Kyse ei ole siis ihan pienestä asiasta. 

Se mitä syöt, imeytyy suoliston kautta elimistöön ja vaikuttaa kehomme noin 100 miljardiin soluun päästä varpaisiin. Ruokamme vaikuttaa myös siihen, millaisia bakteerikantoja suolistossamme asustaa ja vaikutus välittyy niin aivoihin kuin muuallekin kehoon. Se vaikuttaa muun muassa energiatasoon, mielialaan, hormoneihin, ihon kuntoon, sairauksien ehkäisyyn ja syntyyn. 

Jotta ravintoaineet pystyisivät pilkkoutumaan ja imeytymään, ja oikeanlaiset mikrobit saisivat vallan, suoliston limakalvon ja suolinukan on oltava kunnossa. Suolistolla on suuri merkitys terveydelle ja se on lähtökohtamme tällä kurssilla. On lohdullista ajatella, että suoliston limakalvo pystyy uusiutumaan jopa viikossa, jos siihen annetaan mahdollisuus!

Ensimmäisellä viikolla käsittelemme suoliston isoimpia uhkia (sokereita, keinotekoisia makeutusaineita ja huonoja rasvoja) sekä mahdollisuuksia (suolistomikrobeja, maksan toimintaa ja hyviä rasvoja). Saat myös ohjeet suoliston rauhoittamiseen ja vinkkejä siihen, mitä ruokia tulisi välttää ja mitä ottaa tilalle. Saat jokaiselle päivälle omat tehtävät, jotka löytyvät aina päiväosion lopusta. Toivottavasti nautit kurssista! 

Kuulen mielelläni mielipiteesi kurssin sisällöstä sekä muutoksista omassa voinnissasi. Sähköpostia voit lähettää missä vaiheessa tahansa joko kurssin aikana tai sen jälkeen osoitteeseen titta @ healingfoodie.com (poista välit).

Moduuli 1 Viikko 1 - Suoliston rauhoitus
Osio 1 Päivä 1 - Terveydentila ja oirekartoitus  - Preview
Osio 2 Päivä 2 - Sokeri sössii suoliston ja pään
Osio 3 Päivä 3 - Hyvät ja huonot rasvat
Osio 4 Päivä 4 - Maksan puhdistus
Osio 5 Päivä 5 - Suoliston bakteerikannan arviointi ja uusi oirekartoitus
Osio 6 Päivä 6-7 – Paastopäivät
Moduuli 2 Viikko 2 - Gluteenin välttäminen
Osio 1 Päivät 8-14 - Vieroitusohjelma gluteenista + oirekartoitus
Moduuli 3 Viikko 3 - Suolistobakteerit
Osio 1 Päivät 15-21 - Probiootit ja prebiootit - mitä ne ovat?
Moduuli 4 Viikko 4 - Apua makeannälkään
Osio 1 Päivät 22-30 - Apua makeannälkään ja sokerimäärän kartoitus