-
Gluteeni – mitä vikaa?
Viljojen massiivinen risteyttäminen, geenimuuntelu ja elintarvikkeiden jalostus ovat luoneet jyväkantoja, jotka sisältävät jopa 40-kertaa enemmän gluteenia kuin muutama vuosikymmen sitten.
-
Sokeri – ei enää aivosumua!
Kun verensokeri seilaa jatkuvasti ylös ja alas, se lisää meakeanhimoa, hiljaista tulehdusta, solujen hapettumista sekä proteiinien ja rasvojen sokeroitumista altistaen lukuisille terveysongelmille.
-
Hiilarit – rikkaat ja köyhät
Voi olla hämmentävää kun hiilihydraatteja samaan aikaan kritisoidaan ja toisaalta suositellaan ensisijaiseksi energian lähteeksi. Tulisiko hiilareita siis vältää vai suosia ja voiko kaikkia hiilareita laittaa samaan kastiin?
-
Rasvat – ystävä vai vihollinen?
Vielä tänäkin päivänä vallitsee vähärasvaisen ruokavalion suosiminen mutta tiesitkö, että rasvojen puute voi sekoittaa koko hormoonitoiminnan ja vaivuttaa kilpirauhasen epätoivoon?
-
Maidon monet kasvot
Tutkijat totesivat, että lasillinen maitoa voi sisältää jopa 20 eri särkylääkkeen, antibiootin, kasvuhormonin ja muiden kemikaalien cocktailin.
-
Ruoka on lääkettä
Ruokavalio vaikuttaa jaksamiseen, mielialaan, muistiin, hormonitoimintaan, ihon kuntoon, sairauksien syntyyn ja paranemiseen. Ruoka pitää meidät elossa.